Zware tegenstander

Maa
Reiger Boys JO15-4

Na weken van zware strijd tegen de top van de competitie staat hekkensluiter Reiger Boys op het programma. Thuis. En de zon schijnt. En de vogels fluiten de lente. Het ultieme scenario om je in slaap te laten sussen in de armen van één van de uit de kluiten gewassen Heerhugowaarders. Maar omdat de coaches al wat langer meelopen werd hiervoor gewaarschuwd voorafgaande aan de wedstrijd. Zwakke tegenstanders bestaan niet! Dat is natuurlijk onzin, want die bestaan wel. Maar tegen een stel pubers met een flinke dosis overmoed en de lente in de bol, moet je iets doen om de boel op scherp te zetten. We startten vandaag zonder Awesta (bloemen plukken met zijn moeder) en Kai (naar een hele bijzondere uitvoering van Vivaldi’s 4 jaargetijden – de lente, met zijn vader). Maar we hadden gelukkig wat hulp van Sil uit de C1. Die startte naast Zakrya in het centrum van de verdediging.

Het was meteen duidelijk dat Vitesse sterker was. Al in de 3e minuut is het Job die gevaarlijk is met een schot dat maar rakelings over het doel gaat. Nog in dezelfde minuut is het weer Job met een schot op goal. De keeper zit ertussen, maar in de kluts belandt de bal alsnog via Job in het doel: 1-0. Dan voetbalt Vitesse weer een periode tegen zichzelf. Te gehaast, te snel de hoge bal over het middenveld en de flanken blijven onbezet waardoor de ruimtes klein blijven. Natuurlijk geeft Vitesse ook niks weg. De verdediging met op de flanken Sahal en Jesse staan hun mannetje en derde doelpaal Leon staat strak te keepen. En ja hoor, met wat opportunistisch gepomp, is het in de 17e minuut dan toch weer Richard die fraai inschiet: 2-0. Direct daarna past Mees diep op Luuk die vanaf de zijkant net naast schiet. Het spel blijft wat rommelig, maar spits Job en Richard, een paar keer goed bediend door linkshalf Jort en rechtshalf Rick, weten de voorsprong uit te breiden, in de 28e minuut is het Job en in de 32e Richard. 4-0. Een mooie ruststand. En een mooie marge om het keeperstalent van Mees te testen. Ahmad neemt Mees’ zijn plek op het middenveld waar.

De tweede helft begint weer beter. Er wordt iets meer getikt. Het levert na een kwartier een goal van Richard op: 5-0. Een minuutje later passt Luuk fraai op Job die droog de 6-0 binnentikt. Het wordt zelfs nog 7-0 tegen het einde van de wedstrijd. Het was een fijne voetbal dag, goed voor het doelsaldo. Want dat kan belangrijk gaan worden, zo zien we een uurtje of wat later aan de stand. Vitesse deelt samen met KSV en SVW de eerste plek. Op doelsaldo staan we nu tweede. Wat een spanning. Komend weekend uit tegen HSV, mannen, daar speelden we de vorige keer 4-4 gelijk tegen. Tijd om dat weer even recht te zetten. Tot zaterdag!