ZWOEL

Mei
SVW'27 JO15-3

Een zwoele woensdagavond, rond de 25 C! Vitesse en SVW gaan strijden voor hun laatste kans. Kans op het begeerlijke kampioenschap in deze pittige voorjaarscompetitie. Zowel het weer als de wedstrijd zijn beklammend. Het zweet breekt spontaan uit bij gevaarlijke SVW aanvallen. Dan, we zitten alweer in de 10e minuut, snelle aanval over rechts. Via Luuk en Richard komt de bal bij Joey, die koelbloedig uithaald in de verre hoek : 1-0!  Lang kan Vitesse niet genieten van deze snelle voorsprong, want in de 14e minuut is keeper Pieter kansloos op een hard schot van de snelle SVW spits: 1-1. De welkome drinkpauze wordt benut voor wat tactische aanwijzingen en wat wisselingen in het veld. Job neemt weer plaats op zijn vertrouwde linksbuiten positie en Sahal brengt nieuwe energie in de verdediging. Op slag van rust komt Vitesse wederom op voorsprong, ditmaal goed doorzetten van Job, waarna Joey doeltreffend afrond: 2-1! Altijd een lekker moment, zo vlak voor de rust!

In de rust even de benen ontspannen, hoofd afkoelen en taktische bespreking. Vocht -en suikergehalte worden aangevuld. Want energie, daar ontbrak het tegen GSV na rust aan. Dat gaat ons niet nog een keer gebeuren! Luuk komt weer fris het veld in en wordt een soort schaduwspits, en ook Jesse komt terug in de basis. Jesse, wat onzeker in de 1e helft, had zich even teruggetrokken, zijn haar weer in model gedaan, en speelt vervolgens een puike tweede helft. Het middenveld, bestaande uit Awesta, Richard, Mees en Rick denkt in het vervolg niet alleen aan aanvallen, maar ook aan verdedigen! Klinkt simpel, maar de praktijk is toch weerbarstiger. In de omschakeling zijn we (nog) niet snel genoeg, waardoor de verdediging vaak onder druk komt. Een tweede drinkpauze volgt in een zinderende wedstrijd. Je voelt de spanning in het veld. Het publiek geniet op de tribune op deze fijne zomeravond. Krijger Zakrya gaat uiteraard voorop in de strijd en moet af en toe worden opgelapt. Langs de flanken houden Jesse en Sahal de spitsen op afstand. Vitesse gaat steeds beter voetballen. Immer, door samenspel sterk. Daar zijn zelfs voetbalclubs naar vernoemd! Elkaar coachen, helpen! Bal  verloren? Binnen 10 seconden terugpakken! Het lijkt Ajax wel. Je wint met z’n allen, of je verliest met z’n allen. Het zijn de bekende mantra’s. Het is dan ook niet verrassend dat Vitesse redelijk simpel kan uitlopen naar een comfortabele 4-1, gewoon door goed samen te combineren! In de 55e minuut hard schot vanaf de zestien (weer Joey, hij heeft een hoop geleerd bij ons!) en in de 65e minuut na goed doorzetten van Richard tik Joey ook de vierde binnen. De wedstrijd is gespeeld. Gelukkig, want de omstandigheden zijn zwaar. Onze rots in de verdediging, Kai, moet het veld wegens kramp verlaten. SVW laat nog zien dat het ook behoorlijk kan voetballen. Prachtige volley vanuit de 2e lijn. Pieter opnieuw kansloos: 4-2 eindstand. Dezelfde eindstand als in onze uitwedstrijd! Vitesse dus nog volop in de race. SWV is definitief afgehaakt. Zaterdag spelen onze concurrenten GSV en KSV tegen elkaar. Als KSV een of drie punten pakt spelen we op 27 mei tegen KSV een echte kampioenswedstrijd! Als GSV zaterdag wint is het op doelsaldo bijna niet meer in te halen.